Contact- en luchtonderzoek

Normec BioBeheer neemt en analyseert microbiologische binnenmilieu monsters (zowel van lucht als oppervlakken). De monsters worden onderzocht op de aanwezigheid van bacteriën, schimmels en gisten. Dit microbiologische onderzoek kan worden aangevuld met fysische metingen, waaronder: temperatuur-, relatieve luchtvochtigheid- en koolstofdioxidemetingen.

Micro-organismen zijn alom aanwezig in de buitenlucht en op werkplekken. In bepaalde situaties kan het aantal micro-organismen in de lucht sterk toenemen, denk bijvoorbeeld aan slecht onderhouden luchtbehandelingskasten of onvoldoende schoongemaakte werkplekken. Een te hoog aantal micro-organismen in de lucht kan leiden tot verschillende klachten en in enkele gevallen tot ziekte. Door deze op te sporen krijgt u duidelijkheid over uw luchtbehandelingsinstallatie, het ventilatiekanaal en/of de werkplek.

Wat wij voor u doen

Luchtmonstername met een airsampler.

Analyse van de watermonsters in ons laboratorium.

De onderzoeksresultaten op een overzichtelijke manier rapporteren.

Onder accreditatie

De microbiologische bemonstering van de lucht vindt plaats met behulp van een airsampler. De monstername en analyse hiervan wordt verricht onder accreditatie. Normec BioBeheer is een geaccrediteerde laboratorium met nummer L281. Aanvullend kunnen we ook de temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en CO2 meten. Deze analyses vallen niet onder de accreditatie.

De microbiologische bemonstering van oppervlakken vindt plaats door middel van een contactafdruk. Ook hierbij vallen zowel het nemen van de monsters als de analyse hiervan onder de accreditatie. Omdat Normec BioBeheer volledig onafhankelijk te werk gaat is het ook mogelijk dat monsters, die genomen zijn door opdrachtgevers, aangeleverd worden bij het laboratorium. De monstername valt dan niet onder de accreditatie maar de analyse wel.

Offerte aanvragen

Weten wat Normec BioBeheer voor u kan betekenen? We denken graag effectief met u mee. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Direct een offerte aanvragen
work using texting cell phone typing computer.chatting on mobile,laptop contact us at workplace Thinking investment plan Investor.searching information internet.connecting people concept
Man working on laptop talking on cell phone

Neem contact op

Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en informeren u graag over onze dienstverlening.

Man working on laptop talking on cell phone

Menu

Zoek op de website