Analyse bacteriën coligroep, E. coli

Bacteriën van de coligroep (E. coli) in drinkwater vormen een groot risico. De aanwezigheid van hiervan in een drinkwatermonster duidt meestal op recente fecale besmetting. Dat betekent dat er een groter risico is dat er ziekteverwekkers aanwezig zijn. Er moet dan ook dringend actie worden ondernomen.

Als gebruikers een grote hoeveelheid water consumeren dat besmet is met bacteriën van de coligroep, kan dit leiden tot ziekte of darmklachten. Om het drinkwater te controleren neemt Normec BioBeheer watermonsters en analyseert deze in ons eigen geaccrediteerde laboratorium. E. coli moet afwezig zijn in 100 ml om het water veilig te kunnen gebruiken (de grenswaarde is <1 kve/100ml).

Wat wij voor u doen

Monstername op loactie.

Analyse van de watermonsters in een laboratorium binnen de Normec Group.

De onderzoeksresultaten op een overzichtelijk gerapporteerd door Normec Dumea.

E.coli test

De standaard E. coli test is gebaseerd op membraanfiltratie. Daaropvolgend een kweek op een differentieel agarmedium en berekening van het aantal doelorganismen in het monster. E. coli kan gemeten worden in zowel gewoon drinkwater, zoals gedesinfecteerd water, en ander drinkwater met lage bacterieaantallen volgens de NEN-EN-ISO 9308.

Offerte aanvragen

Weten wat Normec BioBeheer voor u kan betekenen? We denken graag effectief met u mee. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Direct een offerte aanvragen
work using texting cell phone typing computer.chatting on mobile,laptop contact us at workplace Thinking investment plan Investor.searching information internet.connecting people concept
Man working on laptop talking on cell phone

Neem contact op

Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en informeren u graag over onze dienstverlening.

Man working on laptop talking on cell phone

Menu

Zoek op de website