Bepaling koloniegetal in water bij 22°C

Een koloniegetal bij 22°C is een procedure die wordt gebruikt bij een regelmatige controle van de microbiologische kwaliteit van water, waardoor de concentratie van bacterie in water wordt bepaald volgens de NEN-EN-ISO 6222.

Alle bacteriën die in het water aanwezig zijn, worden gedurende een bepaalde tijd bij 22°C geïncubeerd voordat ze worden geteld. Deze test is aëroob (er is zuurstof is aanwezig) en is daarom niet gerelateerd aan de aanwezigheid van fecaliën. Bacteriën kunnen bij de oorsprong of tijdens het waterzuiveringsproces waterbronnen binnendringen. Het goed functioneren van het desinfectiesysteem is essentieel voor voldoende bacterieverwijdering. Hoge aantallen bacteriënkolonies kunnen daarom suggereren dat het systeem ineffectief of inefficiënt is.

Wat wij voor u doen

Monstername op locatie.

Analyse van de watermonsters door geaccrediteerd laboratorium.

De onderzoeksresultaten op een overzichtelijk gerapporteerd door Normec Dumea.

Het aantal bacteriekolonies

Hoge aantallen bacteriekolonies zijn op zichzelf niet noodzakelijk reden tot bezorgdheid. Een toename van het aantal bacteriën kan er echter op duiden dat het water niet goed wordt behandeld. Deze analyse is raadzaam op het moment dat er twijfel is over de waterkwaliteit in uw installatie. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat tijdens een legionella-analyse blijkt dat er een overmaat van andere micro-organismen is.

Deze overmaat kan zo sterk worden, dat de aanwezigheid van Legionella niet te bepalen is. Door te meten welke micro-organismen dit zijn, kunnen deze bestreden worden en kan uw installatie weer schoon worden gemaakt, bijvoorbeeld doormiddel van desinfectie.

Offerte aanvragen

Weten wat Normec BioBeheer voor u kan betekenen? We denken graag effectief met u mee. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Direct een offerte aanvragen
work using texting cell phone typing computer.chatting on mobile,laptop contact us at workplace Thinking investment plan Investor.searching information internet.connecting people concept
Man working on laptop talking on cell phone

Neem contact op

Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en informeren u graag over onze dienstverlening.

Man working on laptop talking on cell phone

Menu

Zoek op de website