Wateranalyse Aeromonas bij 30°C

Hogere tempraturen kunnen leiden tot de groei van de Aeromonas bacterie. De meeste Aeromonas bacteriën zijn geassocieerd met ziekten, daarom is een te hoog aantal van deze bacteriën in het water niet wenselijk.

Met behulp van membraanfiltratie wordt het aantal Aeromonas bepaalt, waarna het filter bij 30°C wordt geïncubeerd op een selectieve voedingsbodem geschikt voor Aeromonas (30°C) bacteriën. Aeromonas wordt gemeten volgens de NEN 6263. De maximaal toegestane Aeromonas concentratie in drinkwater is 1000 kve/100 ml. De analyse en rapportage wordt verzorgd door Normec Dumea.

Wat wij voor u doen

Monstername op locatie.

Monstername op locatie. Analyse van de watermonsters door geaccrediteerd laboratorium.

De onderzoeksresultaten op een overzichtelijk gerapporteerd door Normec Dumea.

Aeromonas bacteriën

Als een open wond in contact komt met besmet water kunnen Aeromonas bacteriën, bij verminderde weerstand, zich verspreiden door het lichaam. De bacteriën veroorzaken gastro-enteritis (acute ontsteking van de maag- en darmwand).

Aeromonas bacteriën komen voor in grondwater, oppervlaktewater en drinkwater. Nagroei van Aeromonas bacteriën in het distributiesysteem is een indicatie voor verslechtering van de waterkwaliteit.

Man working on laptop talking on cell phone

Neem contact op

Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en informeren u graag over onze dienstverlening.

Man working on laptop talking on cell phone

Menu

Zoek op de website