- Chemische analyse
- Microbiologische analyse
- COVID-analyse
- Meetprogramma’s waterkwaliteit
Hogere tempraturen kunnen leiden tot de groei van de Aeromonas bacterie. De meeste Aeromonas bacteriën zijn geassocieerd met ziekten, daarom is een te hoog aantal van deze bacteriën in het water niet wenselijk.
Met behulp van membraanfiltratie bepaalt Normec BioBeheer het aantal Aeromonas, waarna het filter bij 30°C wordt geïncubeerd op een selectieve voedingsbodem geschikt voor Aeromonas (30°C) bacteriën. Aeromonas wordt gemeten volgens de NEN 6263. De maximaal toegestane Aeromonas concentratie in drinkwater is 1000 kve/100 ml.
Monstername op locatie.
Analyse van de watermonsters in ons laboratorium.
De onderzoeksresultaten op een overzichtelijke manier rapporteren.
Als een open wond in contact komt met besmet water kunnen Aeromonas bacteriën, bij verminderde weerstand, zich verspreiden door het lichaam. De bacteriën veroorzaken gastro-enteritis (acute ontsteking van de maag- en darmwand).
Aeromonas bacteriën komen voor in grondwater, oppervlaktewater en drinkwater. Nagroei van Aeromonas bacteriën in het distributiesysteem is een indicatie voor verslechtering van de waterkwaliteit.
Acht Nederlandse laboratoria hebben zich verenigd in het Fenelab Consortium COVID-19 om op verzoek van het ministerie van VWS extra testcapaciteit te realiseren.
Naar aanleiding van de maatregelen van de Nederlandse overheid hebben wij ons beleid ten aanzien van Corona gewijzigd. Wij hanteren wij de volgende voorzorgsmaatregelen.
Woningcorporatie Ymere heeft het onafhankelijke en geaccrediteerde Normec BioBeheer ingeschakeld om het drinkwater te testen op de aanwezigheid van looddeeltjes in het drinkwater om zo alle risicovolle leidingen goed in kaart te brengen.
Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en informeren u graag over onze dienstverlening.