Lood in water testen

In woningen van voor 1960 kunnen nog loden leidingen aanwezig zijn. In Nederland gaat het om ongeveer 100.000 tot 200.000 woningen. Hierdoor kan er lood in uw drinkwater komen. Oók bij nieuwe leidingen in nieuwbouwhuizen kan tijdelijk lood in het drinkwater terecht komen.

Normec BioBeheer is volledig gecertificeerd voor het nemen van watermonsters van lood in water. Wij analyseren de watermonsters direct in ons geaccrediteerde laboratorium. Hierdoor heeft u snel duidelijkheid over de mogelijke aanwezigheid van looddeeltjes in uw drinkwater. We bepalen de concentratie van lood in kraanwater met behulp van inductief gekoppelde plasmamassaspectrometer (ICP-MS) en volgen daarbij strikt de protocollen en eisen van de Raad van Accreditatie.

Wat wij voor u doen

Monstername op locatie.

Analyse van de watermonsters in een laboratorium binnen de Normec Group.

De onderzoeksresultaten op een overzichtelijk gerapporteerd door Normec Dumea.

Oorzaken van lood in water

Afgelopen jaren zijn alle loden dienstleidingen vóór de watermeter vervangen door de drinkwaterbedrijven in Nederland. Verhoogde loodconcentraties in kraanwater zijn voornamelijk nog het gevolg van loden leidingen in de drinkwaterinstallaties van gebouwen en woningen. Het is daarom van belang om die leidingen op te sporen.

Lood kan ook afkomstig zijn van messing onderdelen in de drinkwaterinstallatie, zoals kranen en fittingen. In bijzondere gevallen kan het afkomstig zijn van loodsoldeer, wat sinds 1995 verboden is. Een verhoging van de loodconcentratie kan dus ook daaraan liggen. Bij de interpretatie van de analyseresultaten wordt dit geduid.

Offerte aanvragen

Weten wat Normec BioBeheer voor u kan betekenen? We denken graag effectief met u mee. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Direct een offerte aanvragen
Watermonster analyse
Man working on laptop talking on cell phone

Neem contact op

Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en informeren u graag over onze dienstverlening.

Man working on laptop talking on cell phone

Menu

Zoek op de website